Explore the Lands Beyond the Boundaries of the City of a Hundred Spires

FAQs - Dagtrips en Excursies | Hoe het werkt

Praag heeft niet voor niets de bijnaam "de stad van de honderd torenspitsen". De talrijke bezienswaardigheden en historische monumenten maken Praag tot een prachtige stad en een naam op de bucketlist van de meeste toeristen. Het zou echter onverstandig zijn om alleen stil te staan bij de schoonheden van Praag en uw ogen niet te laten vallen op de andere wonderen die buiten de grenzen van Praag te vinden zijn.

Een van die wonderen is Midden-Bohemen, rijk aan geschiedenis en talrijke kastelen; de voormalige buitenverblijven van koningen en aristocraten. De geneeskrachtige kuuroorden van West-Bohemen zijn beroemd, terwijl het nabijgelegen Terezín de trieste geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog bezingt. Verleidelijke en oude steden zoals Český Krumlov zijn een bezoek waard in Zuid-Bohemen, terwijl dichter bij Praag, Kutná Hora een andere aanbevolen toeristische plek is.

Regelmatig georganiseerde excursies

De regelmatig georganiseerde excursies worden alleen op bepaalde tijden en data gehouden.

Deze excursies worden gedeeld met andere toeristen, begeleid door een professionele gids en inclusief alle kosten. Klik hier om meer te lezen.

maart 17, 2022

Kutná Hora Tour

Deze oude stad was in de middeleeuwen een centrum van zilvermijnbouw, waardoor het de op één na rijkste stad van het Boheemse Koninkrijk was. Talrijke architectonische monumenten van Kutná Hora en een zeer goed bewaard gebleven stadscentrum getuigen van de roem en rijkdom van deze historische stad, roem en rijkdom die ook vandaag nog voortleven.
maart 17, 2022

Kasteeltour van Karlštejn

Karlštejn, gebouwd door keizer Karel IV tussen 1348 en 1355, is een van de meest bezochte kastelen in Tsjechië. Karlštejn diende als bewaarplaats van koninklijke, keizerlijke en kroningsjuwelen en als archief van staatsdocumenten.
maart 17, 2022

Karlovy Vary Tour

Deze stad is het beroemdste kuuroord van heel Tsjechië, met een geschiedenis die teruggaat tot de 14e eeuw - toen Karel IV regeerde. Gerenommeerde personen, zoals de Russische tsaar Peter de Grote en de wereldberoemde dichter Johann Wolfgang von Goethe, hadden niets dan lof voor de genezende werking van de plaatselijke mineraalbronnen.
maart 17, 2022

Dresden Tour

Het is de thuisbasis van de beroemde 'Zwinger' kunstgalerie, die op zijn beurt de beroemde Sixtijnse Madonna herbergt, het veelgeprezen schilderij van Rafaël. U kunt zich ook vergapen aan vele andere opmerkelijke werken van de Oude Meesters uit de 14e tot de 17e eeuw - Rubens, Rembrandt, Poussin, enz.
maart 17, 2022

Český Krumlov Tour

Deze middeleeuwse stad in Zuid-Bohemen straalt vandaag de dag nog steeds iets van zijn magie en charme uit en staat geregistreerd als UNESCO-werelderfgoed - en terecht.

Als u reist tussen Praag en andere steden zoals Wenen, Salzburg, Linz, Neurenberg, Passau, München, Krakau of Warschau, zult u tal van bezienswaardigheden en stopplaatsen tegenkomen die zich over een paar uur reizen uitstrekken. Wij bevelen de reizen van Praag naar Passau en van Praag naar Wenen met een tussenstop van enkele uren in Český Krumlov aan, aangezien deze twee reizen het populairst zijn bij onze klanten. Boek vervoer bij ons en betaal een minimale wachttijd - zo eenvoudig is het om van dit aanbod gebruik te maken.

Flexibele privé-excursies

De flexibele privé-excursies worden geregeld op het door u gewenste tijdstip en zijn exclusief voor alleen uw groep.

Deze excursies zijn exclusief entreegelden en gidsen. Klik hier om meer te lezen.

maart 17, 2022

Terezín Privé Tour

In Terezin bevindt zich een gigantische citadel met meer dan 4 km muren, gebouwd in de 18e eeuw door keizer Jozef II en bedoeld als verdediging tegen Pruisische agressie. Terezin werd tijdens de Tweede Wereldoorlog door de nazi's gebruikt als doorgangskamp en gevangenis van de Praagse Gestapo. Het Museum van het Getto zal u vertellen over de wanhopig trieste geschiedenis van de Joden, van wie er meer dan 150.000 werden gestuurd, en slechts 17.247 overleefden.
maart 17, 2022

Pils Brouwerij Privé Tour

Deze stad staat vooral bekend als handelsstad, maar het meest opvallende kenmerk van deze stad is de productie van het wereldbier Pilsner Urquell.
maart 17, 2022

Kutná Hora Privé Tour

Toen hier in de 13e eeuw zilvererts werd ontdekt, werd Kutná Hora meteen een belangrijke stad, tot de zilvervoorraden in de 16e eeuw opraakten. Enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van deze stad zijn de gotische, vijfbeukige Sint-Barbara kerk - waarvan de bouw begon in 1388, het Italiaanse Hof - een voormalige koninklijke residentie en munt, gebouwd tegen het einde van de 13e eeuw de nabijgelegen Sedleč Ossuary.
maart 17, 2022

Kasteel Křivoklát Privé Tour

Dit uitgestrekte gotische koninklijke kasteel, oorspronkelijk een jachtkasteel van de Přemysl dynastie, dateert uit de 13e eeuw en werd aan het eind van de 15e eeuw herbouwd voor Wladyslaw Jagiello. In de 16e eeuw werd het als gevangenis gebruikt, in 1643 werd het in brand gestoken en rond de eeuwwisseling van de 19e en 20e eeuw werd het gerestaureerd. Tot de iconische interieurs van het kasteel behoren de kapel, de ridderzaal, de koninklijke zaal, de Fürstenberg bibliotheek, de gevangenis en het Fürstenberg museum, waar de schilderijen en boeken worden bewaard.
maart 17, 2022

Kasteel Konopiště Privé Tour

Het kasteel van Konopište heeft een rijke en gevarieerde architectonische geschiedenis. Het oorspronkelijke kasteel werd gebouwd om als vesting te dienen, in de stijl van de Franse citadellen. Nadien heeft het fort door verschillende eigenaars zowel een barokke als een renaissancestijl gekregen. De laatste particuliere eigenaar van dit landgoed was aartshertog Franz Ferdinand, die eigenaar bleef tot aan zijn dood bij het begin van de Eerste Wereldoorlog.
maart 17, 2022

Kasteel Karlštejn Privé Tour

Deze middeleeuwse vesting ligt te midden van een werkelijk adembenemend landschap, en een terugreis naar Praag kan worden voltooid voordat de avond valt. De nabijheid van Praag maakt Karlštejn tot een van de toeristische topattracties in Praag. Dit verleidelijke gotische kasteel werd in 1348 gebouwd door de Tsjechische koning en Romeinse keizer Karel IV om de koninklijke schatten en documenten veilig te stellen.
maart 17, 2022

Karlovy Vary Privé Tour

Karlovy Vary, de stad met natuurlijke thermale bronnen met geneeskrachtige werking, is het beroemdste kuuroord van Tsjechië. Koning Karel IV ontdekte de thermale bronnen van Karlovy Vary in 1358, en sindsdien hebben vele beroemdheden zoals Beethoven, Bach, Chopin en de Russische tsaar Peter de Grote de geneeskrachtige bronnen van deze stad bezocht en genoten. U kunt genieten van wandelingen langs de prachtige rivieroevers, u laten betoveren door de architectonische juweeltjes en een bezoek brengen aan thermale baden, zwembaden en wellnesscentra in de hele stad.
maart 17, 2022

Český Krumlov Privé Tour

Dit charmante stadje, gelegen in Zuid-Bohemen, is doordrenkt van romantiek en is de op één na meest bezochte toeristische trekpleister in de Tsjechische Republiek. Het is geregistreerd als UNESCO-werelderfgoed, met meer dan driehonderd gebouwen die onder deze status vallen.

Kortingen

U kunt genieten van een korting van 11% als u een luchthaven- of stationstransfer bij ons boekt en uw boeking online vooruitbetaalt - zowel de tour als de transfer. Noteer 'Vervoer en Excursies 11% korting' bij uw reservering en u komt in aanmerking voor deze aanbieding. De boekingsbetalingen moeten ten minste 24 uur voor de afhaal- of tourdata zijn vereffend.

Deze promotie sluit tours uit die al zijn afgeprijsd (zoals de Superior Tour speciale aanbieding en Dinner on the River Cruise). Standaard annuleringsvoorwaarden zijn van toepassing.

We hebben zoveel geleerd op deze reis naar de Karlovy Vary. Dank u voor uw organisatie, en de enorme kennis die u met ons hebt gedeeld. Onze chauffeur Peter was beter dan een professionele reisleider. Linda M., Manchester
Uw excursie was precies waar ik naar op zoek was. Onze chauffeur was uitstekend en de informatie DVD die we onderweg naar de Kutna Hora bekeken maakte onze reis nog beter. Ook een goede prijs-kwaliteitverhouding, zeer aan te bevelen. Tonny S.
Het is mij een genoegen om mijn volledige tevredenheid te uiten over de voortreffelijke reis naar de Karlstejn. Even ontsnappen uit de drukke stad... Stuur mijn dank naar Martin, uw chauffeur. Izzak
Hallo daar, We hebben deze tour vandaag bijgewoond, en ik wilde alleen maar schrijven en zeggen hoezeer ik en mijn moeder ervan genoten hebben! Onze gids was fantastisch en zo kundig. Kunt u mij haar naam vertellen? Ik heb haar geen fooi gegeven, maar ik wou dat ik dat wel had gedaan. Zou je mijn boodschap van dank kunnen doorgeven. Helen Whitby, UK